Oglasio se RHMZ: Najnovija prognoza, evo šta nas sve čeka!
Pljusak, Foto: Zorana Jeftić

vremenska nepogoda

Oglasio se RHMZ: Najnovija prognoza, evo šta nas sve čeka!

Na jugu i istoku Srbije padavine se očekuju tek tokom noći ka nedelji

Objavljeno:

U Somboru je trenutna temepratura 14 stepeni, na Paliću 15, u Novom Sadu 16 stepeni, dok je istovremeno u Smederevskoj Palanci, Ćupriji i Zaječaru veoma toplo

Naoblačenje sa kišom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom koje je zahvatilo Bačku, kasnije posle podne i uveče proširiće se i na ostale predele Vojvodine, kao i na zapadnu i centralnu Srbiju, uslovljavajući i lokalnu pojavu pljuskova s grmljavinom, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na jugu i istoku Srbije padavine se očekuju tek tokom noći ka nedelji.

Intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tokom večeri i krajem dana na severu i zapadu zemlje, lokalno od 20 do 40 mm, objavio je RHMZ.

Pljusak
Pljusakfoto: Beta / Dragan Gojić

Na severozapadu Bačke je već osetno hladnije. U Somboru je trenutna temepratura 14 stepeni, na Paliću 15, u Novom Sadu 16 stepeni, dok je istovremeno u Smederevskoj Palanci, Ćupriji, Zaječaru veoma toplo - izmerena je temperatura od 31 stepen.

Sutra će, najavljuje RHMZ, biti oblačno, vetrovito i hladno, mestimično s kišom uz umeren i jak severozapadni vetar, koji će na istoku Srbije imati i olujne udare.

Dnevna temperatura biće u padu za 10 do 15 stepeni u odnosu na danas i u većini mesta biće u intervalu od 12 do 16 °C, na istoku ponegde i do 19 °C.

Posle podne i uveče očekuje se postepeni prestanak padavina, prvo na severozapadu. U prvoj polovini sledeće sedmice jutra će biti hladna, tokom dana će biti pretežno sunčano i postepeno toplije.

Bonus video:

04:36

U JEDNOM DANU ĆE PASTI VIŠE KIŠE OD MESEČNOG PROSEKA! Evo kakvo vreme nam septembar donosi: Na snazi najviši stepen upozorenja

(Espreso/24 sedam.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.